Blog témáink
Kulcsszavas keresés:
Sajtleves és pácolt pulykacomb
RSS csatorna
Sajtleves és pácolt pulykacomb

A német konyhát általában nem tartják elég izgalmasnak. Azonban, ha valaki szereti a télies, melegítő ételeket, a teltebb, egyszerűen élvezhető ízeket, az kedvelni fogja a Thüringia gasztronómia nevezetességét - a kétféle sajtból készült levest, és az ízes - illatos sörben pácolt pulykacombot. Jó étvágyat hozzá!

Starnbergi sajtleves

Hozzávalók:

2 fej  vöröshagyma
10 dkg póréhagyma
3 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
1 l húsleves
25 dkg reszelt sajt - kétféle
 késhegynyi szerecsendió
2 szelet kenyér
1 evőkanál petrezselyem
 5 dkg vaj
 fehér bors

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és vajon megpároljuk. Lisztet szórunk hozzá, megpirítjuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és felforraljuk, így még kb. 20 percig főzzük. Ekkor a reszelt sajtot hozzáadjuk, szerecsendiót, borsot, sót szórunk bele. A kenyereket felkockázzuk, megpirítjuk, majd a petrezselyemmel megszórt leveshez kínáljuk.

Sörben pácolt pulykacomb 

Hozzávalók:

 

4 pulykacomb
5 dl világos sör
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 savanykás alma
csipet őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál cukor
1 evőkanál olaj
 só

 

Elkészítés:

A combokat megtisztítjuk, majd a sörbe tesszük, és így pácoljuk kb. 3 órán át. Eközben a hagymát, a répát és az almát meghámozzuk, majd felkockázzuk. A három óra elteltével a combokat sóval, borssal megszórjuk, olajban elősütjük őket, majd beletesszük azalmát, a hagymát és a sárgarépát is. Így főzzük 15 percig, közben cukrot és fahéjat szórunk bele, és a sör felét beleöntjük. Miután elfőtt a leve, hozzáöntjük a maradék sört, és így pároljuk még 45 percig. Ekkor a zöldségeket kivesszük, átpasszírozzuk, és a combokra tesszük. Tálalásnál burgonyagombóccal kínáljuk.

Kulcsszavak:     Német     konyha     német     gasztronómia     pulykasüt     sörben     pácolt
Hozzászólások
Új hozzászólás

Még nem érkezett hozzászólás a bejegyzéshez!